Sponsors

Eerste verlies ZVV Eindhoven in de Lichtstadderby

3 november 2018 12:15


De Lichtstadderby werd een gemakkelijke prooi voor FC Eindhoven. Het team van coach Jan Vogels liet rivaal ZVV Eindhoven verdiend achter zich, 2-8.

Het was een verrassing op zich. Niet zozeer de royale winst van koploper FC Eindhoven dat gezien de stand van de ranglijst als normaal mocht worden beschouwd. Wel het feit dat de Eindhovense rivalen elkaar in de seizoenen 2014-2015, 2015-2016 en 2016-2017 zes keer troffen en het immer favoriet geachte FCE in de historie nog nooit van de roodwitten won.

Dit keer was het echt anders. De bezetenheid straalden ditmaal van de bezoekers af. Het keurkorps van Vogels werd voor rust nauwelijks op de proef gesteld. Afgelopen week speelden de FC Eindhoven-spelers Manuel Kuijk, Jordany Martinus, Mouhcine Zerouali, Jamal El Ghannouti en Oualid Saadouni nog met het nationale team in Zweden twee oefeninterlands. Weer terug op Nederlandse bodem waren zij in grote mate verantwoordelijk voor de afgetekende winst. Jordany Martinus nam voor rust (1-3) twee treffers voor zijn rekening. De Braziliaan in Eindhovense dienst Raphinha tekende voor het overige FCE-doelpunt. Bij 0-1 bracht de weer op het oude nest teruggekeerde Ibo Erol met een hakbal ZVV op gelijke hoogte, 1-1.

Na de pauze bleven de bezoekers geconcentreerd verdedigen waardoor ZVV niet het hoge tempo kon draaien waarmee normaal tegenstanders worden afgejaagd. Jordany Martinus schoot vlak na rust de 1-4 binnen. Jamal El Ghannouti besliste twaalf minuten voor tijd de Lichtstadderby al definitief, 1-5. Raphina liet daarna nog twee keer van zich horen. Mouhcine Zerouali nam de laatste FCE-treffer vlak voor tijd voor zijn rekening. Ibo Danisik scoorde bij 1-6 de einge ZVV treffer van na de pauze.

Mo Allouch zat bij de blauwwitten een schorsing van vier duels uit na de rode kaart twee weken terug tegen ZVV Volendam.

Voor ZVV was het alweer de vierde opeenvolgende nederlaag. De ploeg van coach Imad Bouazzaoui komt langzaam weer in de gevarenzone terecht. Uit de eerste drie duels werd tot nu toe het seizoentotaal vergaard.

Bron: Eindhovens Dagblad

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!