Sponsors

Tinus Smulders Gehuldigd tot Erelid van ZVV Eindhoven

4 december 2018 20:45


"Onze Tinus" is tijdens de jaarlijkse verenigingsdag gehuldigd tot Erelid van ZVV.

Dit gebeurde wel is waar al in de zomer, maar tot onze grote spijt is er niks gecommuniceerd via onze website. Dit willen wij bij deze recht trekken. Tinus, namens het bestuur Sorry voor de vertraging.

Tinus Smulders, een man met passie voor het voetbal.

Tinus is in 1987 begonnen als trainer van de jeugd toen zijn zoon Stefan begon met
voetballen bij vv DBS. Tinus heeft zo’n 30 jaar gewoond in de Eindhovense wijk Genderdal
(Gestel), waar voetbal echt leefde onder de jongeren. In die periode schreef hij zich vele jaren achtereen in met een jeugd team uit de buurt voor het lokale straatvoetbal toernooi, welke hij met zijn jeugd team maar liefst 7 keer wist te winnen!
Tevens regelde Tinus dat hij met diverse jeugdspelers van verschillende verenigingen toernooien ging spelen in het buitenland waaronder naar Zweden, Oostenrijk, Duitsland en Denemarken.

Zo doende is het uiteindelijk dat Tinus na vele jaren besluit om een zaalvoetbalclub op te richten met als doelstelling het hoogste niveau proberen te halen.
Futsal club Meerhoven werd opgericht op 4 maart 2010.

Na een paar roemloze jaren in de 2e klasse werd er, mede dankzij de steun van zijn zoon Stefan (voorzitter), Maarten Brisko (sponsoring),  en Robbie Kox (pers & communicatie), flink de schouders eronder gezet en is het uiteindelijk gelukt om te promoveren naar de Eredivisie, dit na een aantal promoties op rij. Tinus vervulde de functie van penningmeester en secretaris in die tijd
Om een goed figuur te kunnen slaan in de eredivisie is er een brede en sterkere selectie nodig maar ook een financiële slagkracht. Daardoor is er besloten door Stefan het gesprek aan te gaan met goede vriend Bilal Achenteh, om de krachten tussen FC Meerhoven en FCG Eindhoven te bundelen. Na deze fusie zijn ze samen verder gegaan als ZVV Eindhoven.
Na hier ook nog even in het bestuur actief geweest te zijn heeft Tinus besloten om een stapje terug te doen.
Hij geniet nog altijd van zijn grootste hobby, namelijk film en fotografie.
Als vrijwilliger filmt Tinus nog wel bijna altijd alle wedstrijden van het 1e team, en af en toe nog bij de jeugd, en geeft deze beelden vaak voor analyse aan hoofdtrainer trainer Imad Bouazzaoui en Bilal Achenteh (Hoofd Technische staf).

Naast het filmen van de wedstijden gaat Tinus ook nog af en toe op pad voor ZVV Eindhoven om sponsoren te benaderen.

Het bestuur van ZVV Eindhoven is Tinus dan ook zeer dankbaar voor al zijn inspanningen die hij verricht heeft en nog steeds verricht voor ZVV Eindhoven!!

Met een extra dank aan Robbie Kox die de nodige info heeft gegeven en delen van de tekst heeft geschreven.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!