Sponsors

Zaalvoetbalacademie

ZVV Eindhoven ZAALVOETBAL-ACADEMIE voor basisschoolkinderen


Gezien de geringe sportparticipatie van de jeugd uit Eindhoven, welke voornamelijk te wijten is aan de economische situatie van de gezinnen, wil ZVV Eindhoven middels de Zaalvoetbalacademie voorzien in de sportbehoefte van de jeugd. De academie richt zich op de bovenbouw van de basisschool. De doelstelling is dat de academie kinderen in de leeftijd van 9-12 jaar mogelijkheden biedt voor een leuke vorm van lichaamsbeweging en deze tegelijkertijd de beginselen en technieken binnen het zaalvoetbal leert. De zaalvoetballessen worden verzorgd door gediplomeerde coaches vanuit de vereniging i.s.m. de KNVB.

De zaalvoetbalacademie is in eerste instantie gestart in Gestel en zal vervolgens ook in Woensel en Strijp uitgezet worden.

Doel academie?
Bevorderen van sport- en beweeggedrag bij jongeren en het vergroten van jeugdige verenigingsleden van ZVV Eindhoven.

Waarom?
- Jongeren en kinderen motiveren om ook sport op latere leeftijd te blijven beoefenen. Er is een samenwerking met Wijk Sport Punt (WSP) Gestel.
- ‘Fair play’ en respect als belangrijke aandachtspunten.
- Iedereen, ongeacht nivo en geslacht, mag meedoen. Jongeren en kinderen die zich op zaalvoetbalgebied positief ontwikkelen, maken een doorstroom naar een van de jeugdteams van ZVV Eindhoven.
- Er is aandacht voor de positieve gezondheids- en neveneffecten en de sociale ontwikkelingen.

Hoe?
- De trainingen zullen o.a. bestaan uit:
- Inleiding: Uitleg over ‘Wat is zaalvoetbal?’ (spelbedoeling, -middelen en spelregels)
- Zaalvoetbaltechniek oefeningen en passeerbewegingen leren
- Samenspel (samen aanvallen en samen verdedigen)
- Partijvormen (wedstrijdjes)
- Gedragsnormen: Geen voetbal zonder respect!Zaalvoetbalacademie krijgt waarderingssubsidie Gemeente Eindhoven uitgereikt door wethouder Yasin Torunoglu

Inschrijven Zaalvoetbalacademie
* = verplicht

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!