Sponsors

Peperdure nederlaag ZVV Eindhoven, titel lijkt vergeven

ZVV Eindhoven 1 (zaal)

3 - 5

Futsal Apeldoorn (zaal)

Competitie

Mannen, 1, 1e divisie B

Datum

9 maart 2018 21:30

Accommodatie

Genderbeemd
Sterkenburg 616
5653 NP
Eindhoven
tel. 040 - 2521555

De zaalvoetballers van ZVV Eindhoven lijken dit seizoen genoegen te moeten nemen met een plaats in de nacompetitie. De zo vurig gewenste droom om na een seizoen weer terug te keren in de eredivisie is na de 3-5 nederlaag tegen koploper PFC zo goed als vervlogen. Het verschil is nu opgelopen tot vijf punten. Er zijn nog vijf duels te gaan.

Het bordje uitverkocht hing ruim voor aanvang al bij de ingang van sporthal De Genderbeemd tegen de deur gespijkerd. Met hooggespannen verwachtingen begon ZVV aan de inhaalrace die het uiteindelijk nooit werd.

Binnen twee minuten overrompelde PFC de thuisploeg. Voordat iedereen op de overvolle tribunes goed en wel was ingeschikt stond het al 0-2. ZVV kwam maar langzaam op gang. De 1-2 van Umur Agir bracht de hoop weer terug bij de Eindhovenaren. Toen dezelfde Agir zijn teammaten op sleeptouw nam en zelf de 2-2 achter zijn oude ploeggenoot Mike van den Nieuwenhuijzen roste was het spel op de wagen.

Spanning, sensatie en passie

Het werd een avond vol spanning, sensatie en een ongelooflijke passie aan beide zijden. Het eerste duel op 3 november jl zat bij menigeen nog vers in het geheugen. In Apeldoorn won ZVV na een meeslepende partij uiteindelijk met 2-4. Het betekende de eerste en enige nederlaag voor koploper PFC tot aan gisteren toe. Beide ploegen deden het in Eindhoven nog eens dunnetjes over. De confrontatie verveelde letterlijk geen seconde.

De 2-3 viel vlak na rust redelijk onverwacht. Toen het ook nog eens 2-4 werd, leek het duel gespeeld. Bij ZVV kwam tien minuten voor tijd Umur Agir als vijfde veldspeler in het veld in ruil voor doelman Alper Aytas. PFC doelman Mike vd Nieuwenhuijzen schoot vanaf eigen doelgebied de 2-5 in een leeg doel. Bilal Achenteh maakte er zes minuten voor tijd 3-5 van.
Bron: Eindhovens Dagblad

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!